(1 porcja)
składniki:
- połowa jabłka
- 1\3 kostki twarogu
- 2 jajka (tylko białka)
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- cynamon (do smaku)
Przygotowujemy płatki owsiane poprzez zalanie je gotowaną wodą i odstawieniem ich na kilka minut. Następnie bierzemy się za ubijania białka. Gdy już się nam to uda; dodajemy twaróg, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, odsączone płatki owsiane i szczyptę cynamonu do smaku. Wszystko razem miksujemy i wlewamy na rozgrzaną patelnię, którą wcześniej pokryjemy niewielką ilością oleju. (Lejemy kilka kropel oleju na ręcznik papierowy i wcieramy w patelnię) Przykrywamy pokrywką i smażymy do zarumienia, a potem przekręcamy na drugą stronę. Po kilku minutach mamy już gotowe danie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz